La Fundació Barcelona Comerç acorda obrir vuit festius més

21 d'octubre de 2013

Per tots és conegut el gran conflicte que hi ha a Barcelona sobre l'obertura de les botigues els dies festius, és un tema amb gran diversitat d'opinions tant a favor com en contra. Sembla que la Fundació Barcelona Comerç ha tirat per la via del medi i basant-se en un estudi de la Universitat de Barcelona fet públic el passat dilluns 7 d'octubre ha acordat obrir vuit festius més a l'any en una reunió , realitzada el dijous 10 d'octubre, amb representants de les 10.000 botigues associades . Aquesta proposta, però, limita l'obertura a zones d'interès turístic, encara per determinar, i en un horari de 10 hores a 16 hores.

Però no tot el mont és orenga ja que haurà de negociar amb altres associacions que són partidàries d'obrir tots els festius de l'any, com ja fan alguns comerços de zones cèntriques de Barcelona, sobretot Rambles i l'entorn del carrer Portaferrissa. Aquests eixos són els de Passeig de Gràcia, Pelai, Diagonal i Barnacentre, i també el Gremi d'Hotels.

Com tots sabem la Fundació Barcelona Comerç sempre s'havia negat a ampliar les obertures , però des del mes de juliol el petit comerç va fer un pas endavant acceptant dos dies d'obertura més dels 8 diumenges i festius autoritzats en l'actualitat per la Generalitat de Catalunya, tot i que finalment els dies va ser doblat arribant a quatre tot i que amb limitacions, aquest fet va ser l'espoleta i finalment amb l'estudi abans esmentat ha estat definitiu perquè la Fundació faci aquest pas endavant .

Però que diu exactament aquest informe, aquí us fem un avançament. Aquest informe elaborat de forma independent per experts en Economia del Laboratori de Transferència Econòmica Aplicada de la Universitat de Barcelona (UB), a petició de l'Ajuntament, centrat en l'increment d'obertures a escala de tota la ciutat , dona algunes receptes sobre com ha d'evolucionar el comerç a la ciutat. La conclusió més rellevant és que un "augment mitjà" del nombre de diumenges i festius amb botigues obertes, xifrat en una forquilla entre 8 i 10 (afegint els 8 actuals) tindria un efecte positiu en la facturació i ocupació del sector a la ciutat de Barcelona, sempre que aquesta obertura fos en dates estratègiques, tenint en compte l'arribada de turistes i visitants. "Sembla raonable acostar-se de manera progressiva a la ciutat de Barcelona a altres ciutats amb Londres, París o Nova York per potenciar al màxim el seu atractiu com a ciutat de compres " destaca l'informe.

Seguint aquesta iniciativa i segons dades de l'informe l'obertura d'aquests 10 dies més a l'any, tindria un saldo de fins a 98 milions d'euros més de facturació amb una ocupació de 419 llocs de treball nous sense que perjudicar el comerç tradicional.

L'Ajuntament de Barcelona a través de la tinent d'alcalde responsable d'Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, on va insistir en la teoria del consens i només portarà endavant l'ampliació si les dues parts acosten posicions.

Des de Retailtalent estarem atents a com evoluciona aquesta proposta d'acord per poder informar-vos tots vosaltres.

Utilitzem cookies, pròpies i de tercers, per optimitzar la vostra visita i millorar els nostres serveis mitjançant la personalització dels nostres continguts i analítica de navegació. Més informació a la nostra Política de cookies.

Indiqueu quines galetes voleu acceptar