Dinamització comercial i sentit comú

12 de desembre de 2012

Retailtalent ha assistit aquest matí, a Barcelona, ​​a la presentació dels resultats de l’informe de Cercles de Comparació Intermunicipal de Fires Locals i Mercats Municipals, en el qual hem col·laborat al llarg de vuit mesos amb la Diputació de Barcelona.

Aquesta col·laboració ens ha constatat l’enorme esforç que s’està fent des de l’àrea de comerç i promoció econòmica de la Diputació de Barcelona, ​​amb els diferents ajuntaments de la província, per impulsar l’activitat comercial a les fires locals i mercats municipals. L’afany per continuar mantenint la qualitat dels serveis malgrat la disminució dels recursos és un dels principals objectius d’aquest estudi.

Vull fer referència a aquest estudi, no únicament per haver-hi participat, sinó per ser la constatació que les coses s’han de fer d’una altra manera. La societat ha canviat i ara no n’hi ha prou de fer-ho bé, cal diferenciar-se i tenir un esperit de millora contínua, disminuint els costos sense afectar el servei/producte final.

Les fires locals i els mercats municipals participants en aquest estudi de comparació són un referent clar de comerç de proximitat amb vocació de millora i qualitat del servei. Per això, s’han buscat solucions imaginatives per facilitar l’activitat econòmica i impulsar el comerç.

Cercles de Comparació Intermunicipal

La majoria de les mesures que s’han exposat són moltes de sentit comú, com ara la reducció de costos en energia i subministraments per guanyar competitivitat, però queda pendent la part de captació i fidelització de clients. Amb menys inversió, l’única opció és plantejar un pla de dinamització d’acord amb els temps i els recursos. És important valorar quines accions són realment les que funcionen i reporten beneficis reals. Seguir realitzant accions de dinamització pel simple fet que sempre s’han fet o creen expectació entre els clients, sense que reportin cap mena de benefici al comerciant, no val la pena, és una pèrdua de temps i de recursos que en els temps que corren, no ens podem permetre. Amb això no vull dir que no valgui la pena invertir en plans de dinamització, ben al contrari, no llençaré pedres a la meva pròpia teulada, més aviat que ara és imprescindible demostrar l’impacte de cadascuna d’elles i proposar noves solucions que sí suposin un benefici real per als comerços.

Val la pena dedicar esforços només a allò que realment té un impacte positiu. De vegades és millor invertir en incorporar serveis com el lliurament a domicili, encàrrecs en línia, acceptació de targetes de crèdit a les parades, obrir a les tardes, formació per als comerciants, etc. que en un pla de dinamització sense seguiment ni valoració posterior dels resultats obtinguts.

Utilitzem cookies, pròpies i de tercers, per optimitzar la vostra visita i millorar els nostres serveis mitjançant la personalització dels nostres continguts i analítica de navegació. Més informació a la nostra Política de cookies.

Indiqueu quines galetes voleu acceptar