El Showrooming, la nova tendència de moda

26 de setembre de 2013

Cada vegada és més habitual haver vist o fet la següent acció en un comerç o una botiga on has provat un producte, t'ho has provat, has comprovat el preu online mitjançant el teu smartphone i t'has trobat que era més barat, i has acabat comprant-lo online? Si la resposta a la pregunta és SI, ets benvingut al món del Showrooming , ets un showroom.

El Showrooming consisteix a visitar botigues per mirar o provar productes o serveis per després realitzar la compra en un altre lloc, ja sigui de forma física o online.

El Showrooming està tenint un gran impacte i és un problema que les botigues físiques són tractant de resoldre, però trobar solucions a aquest problema no és una tasca fàcil per a elles. Alguns clients no entren a les botigues amb la intenció de comprar sinó que volen "jugar " amb el producte i saber com és en persona abans de fer la compra online per internet a un preu inferior .

Un estudi realitzat per Foolproof, cita que el 24 % dels entrevistats van fer showroom durant els últims Nadals i fins al 40% d'ells van acabar comprant en un altre lloc. Els showroomers no fan res il·legal, però aquesta conducta pot ser molt molesta per a les botigues físiques.

Segons un estudi de Mobile Life de TNS, realitzat a 38.000 internautes de 43 països cita que el 63% de propietaris de smartphones a Espanya, realitzen aquest tipus de pràctica, el 28% que prefereixen accedir a la informació del producte i opinions a través del seu telèfon que preguntar a algú de la botiga i el 27% declara que confia més en la informació que obté a través del mòbil que la que li proporciona dependent de la botiga. Els productes més afectats són el calçat, la roba i els perfums, en definitiva, aquells productes que poden ser provats a la botiga i posteriorment comprats a un millor preu amb un sol clic.

En altres estudis realitzant en públic extens, s'aprecia la idea generalitzada entre els entrevistats que creuen que en un futur no gaire llunyà, les botigues tradicionals es convertiran en espais expositius.

Aquestes dades ens demostren que no és un fet aïllat i que a poc a poc va guanyant adeptes.

Per combatre aquest efecte algunes marques de primera referència, estan començant a obrir botigues que algunes marques anomenen " experiencials ", on l'únic motiu per entrar a la botiga es va provar el producte, sentir-lo i viure'l!

Altres botigues tradicionals com per exemple una botiga de menjar australiana recentment va incloure una tarifa de 3,93 € (5 $) si navegues per internet a la seva botiga. Altres botigues de sabates i roba als Estats Units i Austràlia, de nou, han afegit una tarifa per provar-se la roba, on en cas que s'acabi comprant aquesta tarifa es retorna.

Des de Retailtalent creiem que aquest és un fenomen que acaba de començar i que aquí encara no està del tot implantat entre els clients de botigues, això doncs, ara és el moment que els comerços es posin al dia i que anticipin els seus moviments si no es volen veure ofegats per aquesta gran onada, i per aquest motiu us diem a tots els comerços de proximitat que si necessita que algú li doni una mà, només cal que parlem!!!

Utilitzem cookies, pròpies i de tercers, per optimitzar la vostra visita i millorar els nostres serveis mitjançant la personalització dels nostres continguts i analítica de navegació. Més informació a la nostra Política de cookies.

Indiqueu quines galetes voleu acceptar